Warning: A non-numeric value encountered in /customers/f/6/1/femkehermans.com/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Actrice

Gekke stemmetjes, rare personages en verzonnen verhalen waren vroeger eigenlijk al dagelijkse kost voor mij. Ik vond het heerlijk om toneelstukjes te spelen. Alleen of met anderen. Ik probeerde accenten die ik op de radio of op straat hoorde zo goed mogelijk na te doen en zong Engelse liedjes fonetisch mee.
Toen ik in mijn laatste jaar van de middelbare school zat, heb ik de vooropleiding Muziektheater in Arnhem gedaan. Hier ontdekte ik dat ik de combinatie van toneelspelen, muziek en dans zo leuk vond dat ik de opleiding wilde doen.

 

De grootste uitdaging als actrice is natuurlijk om een geloofwaardig personage neer te zetten.

Het leuke vind ik het onderzoeken hoever je met een personage kan gaan. Wat denkt ze, wat voelt ze, hoe praat ze.
De groei van een personage naarmate je er meer mee speelt blijf ik ook heel interessant vinden. Na tien keer daadwerkelijk spelen voor publiek vind ik nog steeds weggetjes en dingen die het personage nog meer kan.

De kick van helemaal in het personage duiken en samen met collega’s een top scene/stuk neerzetten vind ik echt heerlijk! Als alles bij elkaar komt wordt acteren voor mij verslavend.

Laatst heb ik een workshop gedaan van Tony Grahn genaamd ReFocus Method waarbij ik een hele frisse kijk op acteren heb gekregen. Hierbij leerde ik dat je eerst jezelf helemaal ‘leeg’ moet maken, goede focus moet hebben en dan kan vaak de tekst alleen al zijn werk doen. Het ‘blanco’ zijn en spelen opende weer even mijn ogen.

Acteren blijft een interessant gegeven omdat ik er van kan blijven leren en er steeds nieuwe manieren zijn om mezelf te verbeteren.