Warning: A non-numeric value encountered in /customers/f/6/1/femkehermans.com/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Singer-Songwriter

Ik ben al van jongs af aan bezig met het schrijven en zingen van mijn eigen muziek.
Ik leerde mezelf akkoorden aan en nam, de toen nog hakkelende stukken, op mijn telefoon op om ze terug te luisteren en het te kunnen verbeteren.
Nog voordat ik piano speelde schreef ik veel gedichten en teksten om dingen van mij af te schrijven. Toen de muziek erbij kwam werden dit vaak liedjes.
Puurheid in muziek vind ik heel erg belangrijk. Voor mij komt op die manier de muziek het beste binnen en kun je dieper geraakt worden.
Muziek is zo’n belangrijke en grote factor in mijn leven. Ik luister élke dag muziek en vind het één van meest interessante dingen in het leven.
Hoe ik het ene moment ontzettend kan geniet van klassieke muziek en het andere moment helemaal gestoord kan worden van het gepingel op een piano of het gejammer van een strijkinstrument.

Ik heb dan ook geen stijl muziek die ik het liefst luister. Het hangt helemaal af in welke stemming ik ben. Wel is het zo dat ik country muziek bijna altijd kan luisteren.

Dreunende beats van hiphop, die typische gitaarklank van country muziek en het zalige geluid van een cello, bijna elke muziekstroom heeft voor mij een bijzonder randje waardoor ik allen fijn vind om naar te luisteren.

Waarom muziek voor mij een grote kracht heeft, is omdat het lading met zich mee brengt die we soms zelf niet helemaal begrijpen. Het onbewuste wordt aangesproken. Iedereen heeft wel eens gehad dat hij/zij een nummer hoorde en er een gevoel bij kreeg zonder precies te weten wat de herinnering er bij was.

Ik geloof dat muziek in een diepere en soms onbewuste laag van ons bestaan zit. Muziek kan je raken op een manier waarop je zelf niet wist dat het kon.

Naar die manier ben ik ook op zoek in mijn muziek. Ik wil mensen raken met iets dat ze vergeten waren of helemaal niet wisten dat ze daardoor geraakt konden worden.